Зеленський таки візьме участь у саміті лідерів G20, – речник президента

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті лідерів G20, який відбудеться на Балі в Індонезії.
Про це сказав речник президента Сергій Никифоров у коментарі «Суспільному».”У якомусь форматі, звичайно, Володимир Зеленський візьме участь у саміті G20. Більше сказати не можу”, — сказав Никифоров.

Він уточнив, що президент точно братиме участь, найімовірніше, це буде онлайн-формат.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський наголошував, що не братиме участі в саміті «Великої двадцятки» в Індонезії, якщо там буде президент Росії Володимир Путін. Річ у тім, що Індонезія запросила на осінній саміт «Великої двадцятки» президентів і Росії, і України та відмовилася відкликати запрошення для путіна.
Після повномасштабного російського вторгнення президент США Джо Байден заявив, що росію потрібно виключити з «Великої двадцятки». Це підтримав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. А міністерка фінансів США Джанет Єллен навіть казала, що її країна не братиме участь у зустрічах країн «Великої двадцятки», якщо там будуть росіяни.

Саміт G20 на Балі запланований на 15-16 листопада. На початку жовтня в Офісі президента заявляли, що якщо Зеленський і відвідає подію, то з Путіним не контактуватиме. Тоді казали, що остаточне рішення щодо візиту президента України ухвалюватимуть безпосередньо за день чи два до саміту з міркувань безпеки.

Читайте також:
Банкова пропонує вигнати Росію з G20

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна