Як прив’язати домен до хостингу ℗

Якщо уявити, що хостинг – це дім для сайту, то домен  – його адреса. Але потрібно, щоб вона асоціювалася саме з хостингом, і за адресою браузер міг звернутися до вашого сайту. Саме тому після купівлі домену роблять прив’язку.

Якщо вивчати, як підключити домен до хостингу, не хочеться, то найпростіший спосіб  – придбати те й інше у одного провайдера. Тоді вони будуть пов’язані автоматично.

В іншому випадку доведеться виконати кілька нескладних дій в особистому кабінеті у реєстратора домену і в хостера. Далі керувати хостингом і доменом можна буде з одного кабінету. Або ви можете залишити домен в одному місці, а розміщувати сайт в іншому, і керувати ними окремо.

Щоб керувати доменом і хостингом з одного кабінету

Якщо ви хочете додати домен на хостинг, і далі всі дії робити з ним звідти, його треба перескерувати на DNS-сервер провайдера хостингу. Для цього вам знадобиться лист від реєстратора домену з усіма даними.

Перед тим, як додати домен на хостинг, потрібно спитати у хостера адресу DNS  – як правило, це щось на кшталт dns1.адреса хостера. Далі  –  зайти в панель керування у реєстратора імен. Там слід внести DNS-хостинг провайдера замість того, що прописаний по замовчуванню. Потрібно трохи часу на оновлення інформації, а надалі все запрацює коректно.

У керування доменом на панелі хостера є переваги:

  •  все в одній панелі;
  •  перейти на інший домен можна дуже зручно з того ж кабінету;
  •  в разі проблем допоможе звична технічна підтримка.

Якщо домен і хостинг будуть в різних місцях

Перед тим, як прив’язати домен до хостингу, потрібно знати IP-адресу хостингу. Ця адреса складається з низки цифр, розділених крапками. Її можна дізнатися у хостера.

Далі все робиться через сайт реєстратора імен. Вам потрібно зайти в кабінет реєстратора, що надає домен, і змінити А-запис (ресурсний запис), прописавши нову адресу. У кожного реєстратора свої конкретні інструкції. Але, як правило, вам потрібна вкладка, яка дає можливість керувати доменами. Там заповнюється два поля  – в одному прописується IP-адреса, в другому лишають порожнє місце, пишуть @ або назву домену чи піддомену, залежно від інструкції.

Далі має минути від 4 до 24 годин, перш ніж все запрацює коректно. Такий термін потрібен, щоб оновились DNS-сервери.

Існує два способи перевірити, чи коректно пов’язаний домен з сервером:

  • зайти на сайт за новою адресою. Ви маєте потрапляти на потрібні сторінки за кожним посиланням;
  • скористатися сервісом швидкої перевірки у реєстратора. Зазвичай на його сайті є можливість перевірити коректну роботу ресурсних записів для вашого домену.

Що робити, якщо сайт не працює коректно

Якщо час минув, а зайти на сайт ще не вдається, слід перевірити, чи все зроблено вірно.

Порядок дій:

  • почистити кеш браузеру і спробувати ще раз або перейти на сайт в анонімній вкладці;
  • подивитись в особистих кабінетах у хостера та реєстратора доменів, чи доступні ваш хостинг та доменне ім’я;
  • використати сервіс перевірки у реєстратора з пошуком по різних регіонах. Оскільки деякі сервери оновлюються повільно, то сайт може не бути однаково доступним всюди.

В разі, коли все це не допомогло, варто перевірити правильність прописаних адрес в особистих кабінетах у хостера і реєстратора імен. У розв’язанні проблем, котрі не вдалося вирішити самостійно, допоможе технічна підтримка.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна