На Луганщині загинув доброволець із Тайваню Джонатан Ценг

У боях за Україну на Луганщині загинув громадянин Тайваню Цзен Шенгуанг (Джонатан Ценг).

Про це пишуть тайванські англомовні медіа з посиланням на агентство CNA.

Родичі Ценга підтвердили, що він помер від втрати крові, отримавши важкі поранення під час бою в Луганській області.

25-річний воїн став першим тайванцем, що загинув, воюючи за Україну.

Смерть Ценга також підтвердили українські платформи Ukraine+Taiwan Forum та Free Hong Kong Center, засновані ГО “Ліберальна демократична ліга України”.

“Під час виконання бойового завдання за Луганським напрямком загинув наш тайванський побратим, Джонатан Ценг. Йому щойно виповнилося 25. Брат України служив у складі 49-го окремого стрілецького батальйону “Карпатська Січ”, – йдеться в повідомленні.

“У нього залишилися рідні. Наш біль – тепер і їхній. Наша війна – теж їхня. Я обіцяю, що зроблю все можливе, аби пам’ять про Джонатана залишалася на сторінках української історії”, – пообіцяв президент “Ліберально-демократичної ліги” Артур Харитонов.

Він також нагадав, що в Україні немає представництва Тайваню.

“Джонатан любив Україну та був тайванським патріотом. Тому ніхто не допустить, щоб його тіло потрапило до ворогів Тайваню (очевидно, йдеться про владу КНР – “Н”). Думаю, висновки тут очевидні. Як і те, що ми маємо зробити, щоб вшанувати Джонатана, побратима, як український народ”, – додав Харитонов.

Як зазначає видання TaiwanNews, Ценг приїхав в Україну в червні. У “Карпатську Січ” він перейшов на початку вересня з іншого підрозділу. Загинув у бою 2 листопада.

Ще один молодий тайванець, який воює в лавах ЗСУ, розповів, що на заклик президента України Володимира Зеленського до міжнародних волонтерів допомогти у боротьбі з Росією приєдналося загалом близько 10 тайванців.

Про те, як прибули в Україну четверо з них, розповів український письменник Юрій Винничук:

“В середині березня знайомий підприємець підібрав з польського кордону чотирьох молодих хлопців, вбраних по військовому, з великими наплічниками. Виявилися добровольцями з самого Тайваню. Хлопці прилетіли до Варшави, а звідти дісталися Перемишля. Їхали боронити Україну… Переночували у Львові одну ніч і вранці вирушили далі”.

Джонатан Ценг. Фото з ФБ

Читайте також:
Тайвань передав Україні 800 дронів-бомбардувальників, – Bild

В одному бою під Сіверськом загинули четверо іноземних добровольців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна