США оголосили про новий пакет допомоги Україні: що в ньому

Пентагон заявив про виділення нового пакету оборонної допомоги Україні на суму близько $400 мільйонів у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Про це заявила в п’ятницю, 4 листопада, під час брифінгу заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх, передає “Укрінформ”.

“Цей пакет в рамках USAI підкреслює постійну відданість США підтримці України шляхом задоволення її нагальних потреб, а також зміцнення спроможності ЗСУ захищати суверенітет держави в довгостроковій перспективі”, – сказала вона.

Новий пакет передбачає виділення фінансів на модернізацію протиповітряних ракет HAWK для їх подальшої передачі Україні.

Крім того, здійснюватимуться поставки в Україну 45 оновлених танків Т-72Б із вдосконаленою оптикою, засобами зв’язку та бронюванням, а також 1100 тактичних БПЛА Phoenix Ghost, 40 броньованих річкових катерів, захищених систем зв’язку та систем спостереження.

Фінансування виділяється також на модернізацію 250 броньованих машин безпеки M1117 та на обслуговування й підтримку боєготовності вже переданої техніки.

Довідково

На відміну від Presidential Drawdown Authority (виділення допомоги за розпорядженням президента США, – “Н”) коли засоби для України виділялися з наявних фондів Пентагону, підтримка USAI передбачає закупівлю нових озброєнь у виробників.
Оголошення пакету в межах USAI передбачає початок укладання контрактів для надання додаткових пріоритетних можливостей Україні.

Читайте також:
Американські ревізори в Україні не виявили махінацій із їхньою зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна