СБУ затримала переправників, що допомогли депутату-ухилянту втекти за кордон

Правоохоронці ліквідували три масштабні канали для переправляння ухилянтів за кордон, одним із яких скористався депутат Полтавської облради. Всього затримано понад десятьох організаторів.

Про це в п’ятницю, 4 листопада, інформує пресцентр Служби безпеки України.

Зазначається, що на Полтавщині двоє громадян за гроші “гарантували” чоловікам призовного віку безперешкодний перетин кордону під “під маскою водіїв логістичної організації, які перевозять гуманітарні вантажі”. Для цього вони вносили недостовірні відомості до електронної системи “Шлях”.

Вартість послуги – від 3 тисячі доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та соціального статусу “клієнта”.

Зокрема, за інформацією СБУ, їхніми послугами скористався депутат Полтавської обласної ради.

Друге угруповання знешкоджено на Волині. До його складу входило шестеро місцевих жителів, які незаконно “оформили” своїх клієнтів як водіїв в електронній системі “Шлях” та підготували декілька автівок для нелегального вивезення їх до ЄС.

Так зловмисники переправили за межі України до 100 осіб.

Третій канал нелегальної міграції ліквідовано на Прикарпатті. Його організували троє мешканців Івано-Франківської та Львівської областей. Вони пропонували потенційним призовникам фіктивні документи учасників вигаданих благодійних фондів.

СБУ затримала їх під час спроби незаконного “супроводу” через кордон 5 осіб.

Відкрито кримінальні провадження за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу.

Читайте також:
У Києві судитимуть ворожого агента, що готував замахи на Резнікова і Буданова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна