У Києві судитимуть ворожого агента, що готував замахи на Резнікова і Буданова

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо агента російських спецслужб, який мав завдання ліквідувати керівника одного з українських військових підрозділів.

А потім – підготувати замовні вбивства політичних та публічних осіб держави.

Про це в понеділок, 31 жовтня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

Чоловік брав участь у бойових діях на боці країни-агресора у лавах “народної міліції «ЛНР»”. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну він перебував на території Росії, де, за даними слідства, його завербували представники головного управління генерального штабу збройних сил РФ.

Приблизно у травні 2022 року він отримав від російських кураторів завдання здійснити підготовку до вчинення замовного вбивства громадянина України – керівника одного з підрозділів, який воює з агресором. Для цього він залучив киянина, що погодився виконати замовлення, до якого входило стеження за об’єктом та його ліквідація із застосуванням вогнепальної зброї.

“Вбивство керівника бойового підрозділу мало стати «тестовим» завданням перед виконанням інших замовних вбивств політичних та публічних осіб нашої держави – міністра оборони України, керівника ГУР МО України, одного із керівників “Національного корпусу” – в минулому командира розвідроти полку українського військового підрозділу “Азов”, радника одного з міністрів та інших. За вбивство кожного з них російські куратори обіцяли винагороду у розмірі від 100 тисяч доларів”, – йдеться в повідомленні.

У серпні за результатами багатоетапної спецоперації організатор був затриманий на території Волинської області. Він перебуває під вартою.

Обвинувальний акт за фактами державної зради, готування до вчинення умисного вбивства на замовлення, участі у не передбачених законом збройних формуваннях та терористичній організації скеровано до Печерського районного суду м. Києва (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 260 та ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Читайте також:
Зеленський пояснив, про що домовилися на випадок замаху на нього чи уряд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна