Після відновлення “зернового коридору” з українських портів вийшли ще шість суден

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар повідомив, що після поновлення роботи “зернового коридору” ще шість суховантажних суден з агропродукцією залишили українські порти.

Про це турецький міністр сказав під час відвідин командного пункту 3-ї піхотної дивізії Збройних сил Туреччини, повідомляє турецьке державне агентство Anadolu в четвер, 3 листопада.

За словами Акара, після того, як Росія оголосила про призупинення участі у чорноморській зерновій ініціативі, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів серію телефонних розмов зі своїми колегами з РФ та України.

“Я, своєю чергою, переговорив з міністром оборони РФ Сергєєм Шойгу, міністром оборони України Олексієм Резніковим та міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим. Ми зазначили, що зернова ініціатива відповідає інтересам усіх сторін та її зрив призведе лише до негативних наслідків. Переговори дали позитивні результати. Президент Туреччини напередодні повідомив про поновлення роботи “зернового коридору”. Після цього українські порти залишили ще шість суден”, – сказав Акар.

Таким чином, кількість суден, що вийшли з українських портів, від початку дії зернової ініціативи досягла 426. Всього вивезено 9,7 млн ​​тонн агропродукції, додав Акар.

Як відомо, 2 листопада Росія передумала і повернулась до “зернової угоди”.

В міноборони окупантів заявили, що Росія отримала “письмові гарантії” від України щодо невикористання зернового коридору для ведення бойових дій проти РФ.

Читайте також:
Роботу “зернового коридору” відновлено, – Ердоган

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна