У Василькові на Київщині відкрили модульне містечко – 12-те для України

У місті Васильків Київської області відкрили модульне “Патріотичне містечко” для внутрішньо переміщених осіб та жителів васильківської багатоповерхівки, яка була зруйнована внаслідок російського авіаудару. Це вже дванадцяте таке модульне містечко в Україні, зведене за підтримки Польщі.

Про це 29 жовтня повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

“Завдяки міцній співпраці з польським урядом відкрили 12-те тимчасове модульне містечко. Це означає, що ще 352 людини матимуть дах над головою”, – написав Чернишов у фейсбуці.

За його словами, в містечку створені всі зручності, щоб називати це місце хоч і тимчасовою, але домівкою.

“Раніше в рамках нашої співпраці з колегами з Польщі було відкрито та заселено 11 модульних містечок”, – зазначив міністр.

Він додав, що разом із місцевою владою Мінрегіон продовжує шукати можливості та відновлювати пошкоджений житловий фонд на звільнених від росіян територіях.

Як відомо, в Україні до кінця року планують облаштувати ще 13 модульних містечок.

Читайте також:
Прем’єр Польщі у Львові відкрив перше модульне містечко для переселенців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна