У Києві затримали двох чоловіків, які душили та пограбували матір військовополоненого

У Києві душили та пограбували матір прикордонника, який перебуває у полоні в окупантів. Ймовірних зловмисників затримали, їм може загрожувати до 15 років ув’язнення.

 Про це повідомили в офісі генпрокурора у четвер, 27 жовтня.

Поліція о 13:50 25 жовтня отримала повідомлення від жінки про те, що в хостелі, де вона працює адміністратором, невідомий чоловік схопив її за горло та почав душити до втрати свідомості. Коли вона опритомніла, то виявила, що в неї викрали близько 380 тисяч гривень, які та зберігала при собі.

Син потерпілої, прикордонник, з 24 лютого перебуває у полоні в росіян. У зв’язку з цим жінка отримувала від держави соціальні виплати, які планувала розмістити на депозитний рахунок у банку. Їх зловмисник і викрав.

Правоохоронці встановили та затримали двох чоловіків, які мешкали у цьому ж хостелі. Під час огляду у ванній кімнаті в них знайшли викрадені гроші потерпілої.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Наразі слідчі готуються оголосити підозри, а суд має обрати запобіжні заходи.

Читайте також:
У Страсбурзі жінки й матері полонених воїнів закликали Раду Європи допомогти повернути їхніх близьких

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна