Окупанти в Бердянську почали “вибіркову перевірку” телефонів

Окупаційна так звана “адміністрація” тимчасово захопленого Бердянська Запорізької області заявила про початок “вибіркової попереджувальної перевірки” мобільних телефонів громадян.

Про це в четвер, 27 жовтня, інформує “Радіо Свобода”.

Загарбників цікавитимуть “підписки на пропагандистські ресурси київського режиму”, до яких окупаційна влада зараховує “телеграм-канали на кшталт «Бердянск. Сейчас», «Бердянск в окупации», «Вазелин» та інші з цієї категорії”.

У повідомленні вказано, що при виявленні підписки на такі канали людина отримуватиме попередження, а надалі – штраф та кримінальну відповідальність.

Окупанти посилаються на норми російського законодавства про воєнний стан, “іноземних агентів” і про кримінальну відповідальність за “антидержавну діяльність” та “дискредитацію” російської армії.

В інших так званих “адміністраціях” на окупованій Росією частині української території поки не повідомляли про аналогічні заходи, проте член підконтрольної росіянам “військово-цивільної адміністрації” області Володимир Рогов анонсував перевірки у всьому регіоні.

Читайте також:
“Вишукують у місцевих їжу та просять помитися”: пригоди мобілізованих росіян на Запоріжжі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна