США передали Україні перші два комплекси NASAMS

США передали Україні перші два зенітні ракетні комплекси NASAMS – систему протиповітряної оборони середньої дальності.

Про це заявив гендиректор Raytheon Technologies, яка виготовляє їх, Ґреґ Гейс в інтерв’ю телеканалу CNBC.

“Ми доставили дві системи уряду США кілька тижнів тому. Їх нині розгортають в Україні”, – сказав Гейс, його цитує “Радіо Свобода”.

За словами Гейса, американська влада схвалила постачання Києву двох систем ППО NASAMS, але не систем ППО Patriot. Він зазначив, що переговори щодо них тривають регулярно, але остаточне рішення залишається за адміністрацією президента США.

Пересувний зенітний ракетний комплекс NASAMS середньої дальності призначений для ураження повітряних цілей на малих та середніх висотах у будь-яких погодних умовах.

Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі раніше заявляв, що США мають намір поставити Україні вісім таких систем у рамках ініціативи щодо сприяння безпеці України (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI).

Наприкінці серпня Пентагон уклав контракт із Raytheon на суму понад 182,2 млн дол, щоб передати комплекси Україні.

Читайте також:
Резніков повідомив, коли Україна отримає перші NASAMS

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна