Росіяни винесли з Херсона пам’ятник і останки Потьомкіна

Російські загарбники вкрали з окупованого Херсона пам’ятник і останки князя Григорія Потьомкіна, які зберігалися у Свято-Катерининському храмі, та деякі інші статуї, зокрема бюст радянського десантника Маргелова.

Про це повідомив колаборант, так званий т.в.о. “губернатора регіону” Володимир Сальдо в ефірі російського пропагандистського телеканалу “Крим 24“.

Інформацію підтвердив також депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

“Ми перевезли пам’ятник Ушакову. Ми перевезли на лівий берег ті останки ясновельможного князя (Потьомкіна), які були в Катерининському храмі. Ми перевезли на лівий берег і самих Потьомкіна, Суворова і Маргелова. Це ті святині, які, я вважаю, потрібно зберегти”, – заявив Сальдо.

Він додав, що Потьомкіна вивезли, щоб він “подивився не тільки на Херсон, а на всю Херсонщину”, а в майбутньому і його та інші пам’ятники повернуть на їхні місця.

Хлань у соцмережі опублікував постамент без Потьомкіна.

Читайте також:
Росіяни “евакуювали” з Херсона пам’ятники Суворову та Ушакову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна