Повітряні сили показали новий ЗР-полк, сформований на Полтавщині

У складі Повітряного командування “Схід” сформовано нову бойову частину – зенітний ракетний полк.

Про це у вівторок, 25 жовтня, повідомила пресслужба ПвК “Схід”.

“Сьогодні, 25 жовтня, почалась історія зенітного ракетного полку повітряного командування “Схід”, що сформований на Полтавщині. Рішення про формування нової бойової одиниці прийнято, виходячи з ефективності вирішення бойових задач з прикриття угруповань військ, об’єктів критичної інфраструктури, адміністративно-промислових центрів та інших важливих державних об’єктів східного регіону України”, – сказано в повідомленні.

У командуванні зазначили, що формування військової частини проходить в умовах бойових дій.

Підрозділи, що увійшли до складу нового полку, “вже мають багату історію перемог в протиповітряних боях, під час яких неодноразово продемонстровано високу професійну майстерність, відповідальність та витримку”.

“Поки полк виконує завдання з прикриття повітряного простору та доукомплектування та злагодження підрозділів, безцінною є допомога громади в налагодженні побуту військовослужбовців. Усвідомлюючи важливість формування полку, пліч-о-пліч з військовими до справи відновлення військової інфраструктури оперативно долучились представники Полтавської обласної військової адміністрації, місцевих органів самоврядування, представники інших силових структур, підприємства Полтавщини, волонтери та духовенство краю”, – зазначили також у ПвК.

Читайте також:
На Бериславщині зенітники ПС ЗСУ завалили третього “Алігатора” за день

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна