Зеленський призначив головою Київської військової адміністрації екскомандувача Сухопутних військ

Президент Володимир Зеленський звільнив Миколу Жирнова з посади начальника Київської міської військової адміністрації і призначив на цю посаду генерал-полковника Сергія Попка.

Про це йдеться у відповідних указах президента.

Як зазначається на сайті глави держави, Зеленський “висловив переконання, що бойовий досвід Сергія Попка сприятиме зміцненню оборони й безпеки столиці”.

Сергій Попко народився 1961 року в Києві. У 1982 році закінчив Київське вище загальновійськове командне училище. Служив командиром взводу, батальйону, командиром частини, начальником штабу механізованої дивізії. Після закінчення у 2002 році Національної академії оборони України, де пройшов підготовку оперативно-стратегічного рівня, служив на керівних посадах.

Також проходив службу в Республіці Ірак.

У 2016-2019 роках обіймав посаду командувача Сухопутних військ Збройних сил України. До призначення на цей пост був керівником антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Генерал-майор Микола Жирнов очолював Київську МВА з 1 березня, зокрема в той час, коли на підступах до Києва велися бойові дії.

Читайте також:
Новим командувачем Сухопутних військ став керівник АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна