Україна вимагає дотримання четвертого пункту Будапештського меморандуму через ядерний шантаж РФ, – Резніков

Через брехливі заяви Росії про нібито підготовку застосування Україною так званої “брудної бомби” Україна запрошує моніторингові місії ООН і МАГАТЕ й вимагає дотримання четвертого пункту Будапештського меморандуму.

Про це міністр оборони Олексій Резніков написав у твітері у неділю, 23 жовтня.

“Щодня українська армія звільняє нашу землю від російського бруду. Думка про “брудну бомбу” нам огидна. Запрошуємо моніторингові місії ООН і МАГАТЕ відвідати Україну. Світ має дати відповідь на ядерний шантаж Росії. Вимагаємо дотримання п. 4 Будапештського меморандуму”, – йдеться у його повідомленні.

Нагадаємо, у п. 4 Будапештського меморандуму йдеться про підтвердження зобов’язання підписантів домагатися негайних дій з боку Ради Безпеки ООН з надання допомоги Україні як державі-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що не володіє ядерною зброєю, у разі, якщо Україна стане жертвою акту агресії або об’єктом погрози агресією з використанням ядерної зброї.

Читайте також:
“Підготовка до тактичної ядерної зброї?” Навіщо Шойгу взявся “качати” на Захід тему “брудної бомби України”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна