Затриманого Богуслаєва можуть обміняти до Росії, – Соловей

Президент АТ “Мотор Січ” В’ячеслав Богуслаєв, затриманий СБУ у справі про державну зраду, може бути обміняний до Росії як давній агент впливу РФ.

Таку думку висловив у фейсбуці журналіст Ігор Соловей, керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП.

За його словами, Богуслаєв ще у 2009-2010 роках показував співбесідникам свій російський паспорт, а у 2015-му на зустрічі з бізнес-активом розповідав, що багато років фінансував на Західній Україні газету русинів.

“Я ще подумав: хм, дивний предмет для публічної гордості – фактично визнати факт фінансування сепаратизму.
Русинське питання – улюблена іграшка російських спецслужб і російської пропаганди багато років”, – зазначає Соловей.

Він також нагадує, що в березні 2021 року на слуханнях у комітеті Верховної Ради Богуслаєв “ляпнув, що насправді китайська компанія їх обманула і так нічого не інвестувала в “Мотор Січ”. Хоча офіційно повідомляли про продаж акцій “Мотор Січі” китайським компаніям у 2019-му.

“Я був єдиний, хто це зняв, а потім виклав у себе в тг-каналі. Моментально отримав кілька пропозицій від різних PR-фірм зняти це відео за будь-які гроші”, – розповів Соловей.

“Так щось здається мені, що побачимо його в наступній партії обміну полоненими…” – констатує керівник Центру страткому.

Читайте також:
Президент “Мотор Січі” Богуслаєва затримали за державну зраду, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна