Нічні й ранкові “прильоти” по регіонах: “шахіди” та С-300 на Запоріжжі і в Миколаєві, пожежа від збитої ракети над Кіровоградщиною

Російська армія вночі та вранці 23 жовтня атакувала Запоріжжя і Миколаїв “шахедами”, Миколаїв – також ракетами С-300, Донеччину і Дніпропетровщину – артилерією, а над Кіровоградщиною збито ракету росіян, що призвело до пожежі.

Про це свідчать ранкові повідомлення обласних військових адміністрацій.

Донецька область

Цієї ночі росіяни продовжували стріляти від Вугледарської до Лиманської громади.

На Волноваському напрямку під обстрілами Новоукраїнка — пошкоджено два будинки. Також росіяни били по околицях Вугледара і Павлівки — без жертв.

На Донецькому напрямку без жертв, але є руйнування. У Курахівській громаді пошкоджена високовольтна мережа — смт Гостре залишається без електрики. Авдіївка зазнала поодиноких обстрілів уночі та масованих артобстрілів зранку: були прильоти в районі АКХЗ та автобази.

На Горлівському напрямку гучно було на станції Майорськ Світлодарської громади — без жертв.

На Лисичанському напрямку тривають масовані обстріли Торського і Зарічного в Лиманській громаді. Кількість постраждалих та обсяги руйнувань встановлюються

За 22 жовтня стало відомо про загибель від обстрілів росіян двох мирних жителів Донеччини – у Кліщіївці та Торському. Ще дев’ять людей за вчора отримали поранення.

Крім того, правоохоронці виявили тіла чотирьох цивільних, які загинули під час окупації: два у Діброві та два в Озерному.

Запорізька область

Уночі окупаційні війська атакували Запоріжжя ударними БПЛА (попередньо, дронами-камікадзе “Shahed-136”), а також навколишні населені пункти – з використанням ракет С-300. Один з дронів уразив громадську будівлю в обласному центрі. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Також росіяни вдарили ракетами по одному з сіл Запорізького району. Внаслідок влучання трьох ракет із ЗРК С-300 пошкоджено приватні будинки та приміщення школи. За попередніми даними постраждалих немає.

Кіровоградська область

Уночі від уламків збитої ворожої ракети в смт Онуфріївка Олександрійського району сталося загорання, пошкоджено житлові будинки, вибито вікна, покрівлі. Загиблих та травмованих немає. Пожежу ліквідували. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Дніпропетровська область

Уночі ворог знову завдав удару по Нікопольському району, обстріляв з РСЗВ та важкої артилерії Марганецьку громаду. Люди не постраждали. Масштаби руйнацій з’ясовуються.

Після опівночі над Нікопольським районом українські захисники збили ворожий дрон-камікадзе “Shahed-136”.

Уранці росіяни знову обстріляли Нікопольщину, накрили вогнем Нікополь. Попередньо, поранені п’ятеро людей. Двоє з них їхали у машині, коли поряд з автівкою розірвався російський снаряд. У місті понівечені будинки, дитячий садок та кілька приватних підприємств.

Харківська область

Протягом минулої доби ворог обстрілював звільнене місто Вовчанськ, а також населені пункти Чугуївського та Куп’янського районів області. У Вовчанську пошкоджені об’єкти промислової інфраструктури, сталися пожежі. Без постраждалих.

За минулу добу в області з пораненнями госпіталізовано одну людину.

Миколаївська область

Уночі ворог атакував Миколаївщину безпілотниками-камікадзе типу “Shahed-136”. 14 із них збили на території області.

Вночі Миколаїв зазнав ворожого обстрілу ракетами типу С-300 – одна з ракет влучила у п’ятиповерховий житловий будинок, повністю зруйнувавши квартиру на п’ятому поверсі. Також пошкоджень зазнав сусідній 10-поверховий житловий будинок – уламками та вибуховою хвилею в ньому винесло вікна, двері, понівечило балкони. Пошкоджено також теплотрасу, дитячий майданчик та кілька припаркованих авто. Попередньо, три людини отримали поранення.

Також через ворожий обстріл зруйнована складська будівля, одну людину госпіталізували. На місці влучання виникла пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники.

Близько 00:13 по Шевченківській громаді завдано удар трьома дронами-камікадзе “Shahed-136”, внаслідок чого пошкоджено об’єкт інфраструктури. Детальна інформація уточнюється.

Орієнтовно о 01:30 ворог завдав ракетного обстрілу по Галицинівській громаді. Поранення отримали дві людини. Пошкоджено об’єкти інфраструктури.

Херсонська область

Ворог атакував нещодавно деокуповані населені пункти Херсонщини: Шевченківку – дроном-камікадзе, а Нововоскресенське обстріляв із ЗРК С-300. Без людських втрат.

Бериславський район знов опинився під обстрілами російсько-окупаційних військ. Є поранені та загиблі мирні мешканці, зруйновано цивільну інфраструктуру.

Через влучання снаряда у склад вчора знищено 1000 тонн зерна пшениці й трактори.

Сумська область

Ніч на Сумщині була тихою.

За минулу добу було 143 “приходи” по громадах. З них сім мінометних обстрілів (усього 72 “приходи”), два артилерійських обстріли (31 постріл) та один – із реактивної системи залпового вогню “Град” (40 “приходів”). Окупанти обстріляли Есманську, Юнаківську, Шалигінську, Білопільську, Путивльську, Середино-Будську громади.

 

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Житомирській та Київській областях.

Читайте також:
За добу знищено 400 рашистів, збито 21 ракету і 20 БПЛА, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна