На фронті загинув львівський телережисер, боєць 103-ї бригади Василь Яворський

На війні з російськими окупантами загинув 44-річний телережисер Василь Яворський, який служив у 103-й бригаді територіальної оборони ЗСУ.

“Трагічна звістка з фронту – наш колега, режисер Василь Яворський загинув як військовий, боєць за справедливість і Герой!” – йдеться в повідомленні ТРК “Перший західний” у неділю, 23 жовтня.

Трагічну звістку поширив командир 103-ї окремої бригади ТрО ЗСУ Валерій Курко.

“Василь був дуже патріотично налаштованим українцем та багато років працював режисером, співпрацюючи із різними телеканалами, зокрема в останні роки з телеканалом “Еспресо” та ТРК “Перший західний”. Із 2014 року, коли розпочалася війна з Росією, працював на інформаційному фронті, допомагаючи у створенні документальних фільмів та програм про війну з росіянами. Зокрема створив із колегами серію програм про російсько-українську війну під назвою “Історія героя”, а також документальний фільм “Останній медик терміналу. Ігор Зінич – позивний “Псих”, – розповіли на каналі “Еспресо“.

“Він той, хто розповідав про Героїв, а тепер став таким сам. Він назавжди залишиться в наших серцях”, – зазначає “Перший західний”.

“Він працював на “Еспресо” і був режисером моєї програми “Вечір з Миколою Княжицьким”. Про загибель Василя я знаю уже другий день. Але просили не писати. Ще не сказали родичам. І ось з‘явилися у фейсбуці співчуття…

Василь часто приходив на ефіри з сином-школярем. Ми виходили в суботу, і Василеві не хотілося губити цінний час спілкування.

Він знав, що буде вторгнення, і ще за два тижні до нього пішов у тероборону. Два останні перед повномасштабним вторгненням випуски ми вже без Василя випускали. Я їздив до нього й інших львів’ян на фронт, коли лише їх туди перевели зі Львова. Багато людей нарікало, і справедливо. Василь – навпаки. Вважав бути на війні своїм обов’язком”, – розповів у соцмережі власник “Еспресо”, нардеп Микола Княжицький.

Раніше Василь Яворський працював режисером та оператором на телеканалі “ЗІК” (у домедведчуківський період).

Читайте також:
На Донеччині загинув офіцер розвідбату морської піхоти Владислав Мартинюк “Ахіллес”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна