На Донеччині загинув офіцер розвідбату морської піхоти Владислав Мартинюк “Ахіллес”

Під час виконання бойового завдання на Донеччині загинули старший лейтенант Владислав Мартинюк “Ахіллес”, заступник командира розвідроти 140-го окремого розвідувального батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ, та його побратим на псевдо “Рекс”.

Про це 21 жовтня повідомила бойовий медик підрозділу Ярина Чорногуз.

За її даними, Ахіллес загинув 13 жовтня на передовій на напрямку Лиман-Ямпіль.

“Після того, як ти вийшов пораненим кулею у щоку з нами з Зачатівки у березні 2022-го, я думала, що вже все – найгірше ти вже пережив, що ти переживеш цю війну та ми разом відсвяткуємо перемогу в черговій гарячій фазі цієї війни. Але склалося, не так. Ви з Рексом загинули під час бойового завдання як герої”, – написала Чорногуз у фейсбуці.

За її словами, в найгарячіших точках Мартинюк “завжди був спокійним, виваженим, полюбляв ризикові завдання, любив і вмів пожартувати”.

“Твоя іронічна усмішка – то щось цілком неповторне. Твоє добре справжнє серце – теж. Ти чудово розбирався у всьому, що стосується армії та війни, від снаряги до стрибків з парашутом та тактики. Справжній професійний військовий, бойовий офіцер”, – розповіла Ярина.

“Якось навіть важко усвідомити, що такий життєрадісний як ти може бути неживим. І думка, що тебе там зустріне наш Перун, твій друг, що у вас там гарні посиденьки без нас будуть – якось не втішає”, – зазначила медикиня.

“Ти велика втрата. Для нашої роти та батальйону. Для мами та сестри. У тебе залишилася прекрасна кохана дівчина Ліля, яка давно чекала з війни”, – додала військова.

Читайте також:
З окопів Донбасу в Пентагон і назад. Морпіх Ярина Чорногуз – про свій досвід бойової медички і дипломатки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна