Каховську ГЕС росіяни замінували ще в квітні, – розвідка

Росіяни ще у квітні замінували Каховську ГЕС і тепер проводять роботи з мінування шлюзів та опор.

Про це повідомляє сайт Головного управління розвідки в п’ятницю, 21 жовтня.

Зазначається, що окупанти передбачають швидке звільнення українськими військовими правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території. Зокрема, під загрозою руйнування опинились дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції.

“При цьому підрив дамби було сплановано завчасно – основні роботи із замінування проведено ще в квітні. Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор Каховської ГЄС. На дамбі встановлено 2 військові тентовані “КамАЗи” без водіїв. Обидві машини повністю завантажено ящиками з вибухівкою”, – йдеться у повідомленні.

У розвідці впевнені, що “держава-терорист свідомо готує теракти, які призведуть до катастрофічних наслідків”.

“В разі реалізації цих планів під ударом стихії опиняться десятки українських населених пунктів, в тому числі Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України і торкнуться всього Чорноморського регіону”, – наголошують у ГУР.

Читайте також:
Росія готує масштабну катастрофу на півдні України, – президент

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна