У Лимані завершилася ексгумація на місці наймасовішого поховання: знайшли 146 тіл

Поліція завершила ексгумацію на місці найбільшого масового поховання у звільненому Лимані Донецької області, вилучивши тіла 111 цивільних і 35 військових Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

“Поліцейські завершили слідчі дії на кладовищі в Лимані, де після звільнення від російського агресора було виявлено два масових поховання. В одній локації були поховані цивільні, в іншій – українські захисники. Вбитих закопували в траншеях, частина могил – безіменні. У результаті масштабної роботи, яка тривала понад два тижні, слідчі вилучили тіла 146 людей”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в поліції, у Лимані виявлено 25 стихійних поховань, там працюють слідчо-оперативні групи. Загалом у визволених населених пунктах області таких захоронень виявлено вже 58. Поліція щодня отримує від жителів нові повідомлення про похованих людей. Проте до частини з цих могил через активні бойові дії доступу поки що немає.

Нині на звільнених територіях північної Донеччини ексгумовано 166 тіл, серед них п’ятеро дітей. Серед ексгумованих цивільних громадян 85 – чоловіки, 66 – жінки, 5 дітей, стать ще 10 осіб не встановлено.

В поліції зазначили, що попереду найскладніше – встановити особу та причини смерті кожного загиблого. За попередніми даними, люди загинули від мінно-вибухових і осколкових поранень внаслідок російських обстрілів, а також з природних причин. Є тіла з ознаками насильницької смерті. Кількість осіб, яких було страчено російськими солдатами, буде оприлюднено після закінчення всіх експертиз.

Поліція Донеччини звертається до родичів осіб, які загинули під час захоплення росіянами Лиманської громади, здати біологічні зразки для ДНК-екпертизи. Це можна зробити в найближчому відділенні поліції.

Читайте також:
У Лимані ексгумували тіла 34 військових. На деокупованій території Донеччини виявили вже 35 поховань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна