У Лимані ексгумували тіла 34 військових. На деокупованій території Донеччини виявили вже 35 поховань

Поліція Донецької області у п’ятницю повідомила про завершення ексгумації на місці масового захоронення військових у місті Лиман.

“Поліція вилучила з братської могили тіла 34 українських захисників. Тривають роботи на другій локації, де поховано понад 120 цивільних. Долю кожного померлого буде встановлено. Тіла військових спрямовано до моргу. Після ідентифікації та встановлення причин смерті загиблих буде передано рідним для поховання”, – йдеться в повідомленні, поширеному надвечір 15 жовтня.

За даними поліції, загалом на Донеччині з 29 вересня правоохоронці виявили у визволених населених пунктах тіла 144 людей, які загинули під час окупації. 108 тіл було ексгумовано зі стихійних поховань, решту – виявили в будівлях і на вулицях.

Більшість загиблих – 85 – цивільні жителі, частина з них має ознаки насильницької смерті, зокрема осколкові ушкодження.

“Поліцейські ретельно з’ясовують обставини смерті кожної людини. На сьогодні відібрано 44 зразки ДНК для проведення молекулярно-генетичної експертизи”, – розповіли в ГУНП.

У суботу голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що напередоді в Лимані на Донеччині виявили ще шістьох загиблих під час окупації цивільних.

За даними поліції Донецької області, поки що правоохоронці встановили 35 поховань на деокупованій території. За добу поліція отримала інформацію ще про чотири місця захоронення.

На початку жовтня ЗС України повернули під свій контроль місто Лиман Донецької області. 8 жовтня у звільненому Лимані почали ексгумацію загиблих під час окупації.

Читайте також:
У звільнених Святогірську й Лимані на місцях масових поховань ексгумували 78 тіл, серед них немовля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна