Міністр оборони Ізраїлю заявив, що не продає зброю Україні

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц заявив, що його країна не постачає озброєння Україні, попри російські атаки з використанням бойових безпілотників Ірану по цивільній інфраструктурі та житлових кварталах.

Про це він висловився в ефірі радіо “Кол Чай”, пише Haaretz.

“Я хочу чітко дати зрозуміти, що ми не продаємо зброю Україні. Я міністр оборони та відповідаю за експорт ізраїльської зброї”, – сказав він.

За словами Ганца, Ізраїль надсилає лише медичну та гуманітарну допомогу – “і так буде й надалі”, пише видання з його слів.

За його словами, Ізраїль здійснює медичну та гуманітарну допомогу і має намір дотримуватися цієї лінії і надалі.
Раніше того ж дня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про намір попросити Ізраїль щодо постачання систем ППО.
“Іран – це червона лінія для Ізраїлю, і після того, як Іран прямо, по суті, став співучасником злочину агресії проти України, я думаю, будь-хто в Ізраїлі, хто ще має якісь сумніви щодо того, чи допомагати Україні чи не допомагати, він має ці сумніви розвіяти”, – заявив він на брифінгу.

Читайте також:
Ізраїльський міністр заявив, що нарешті настав час надати Україні військову допомогу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна