У Росії – дефіцит ракет, “Іскандерів” залишилося 13%, – Буданов

У Російській Федерації вичерпується ресурс озброєнь, зокрема, йдеться про ракети – лише “Іскандерів” залишилося 13%.

Про це заявив глава ГУР бригадний генерал Кирило Буданов у інтерв’ю виданню “Обозреватель”, яке опубліковане у вівторок, 18 жовтня.

“Ви маєте зрозуміти, що сам факт переходу Російської Федерації на використання іноземних дронів – це вже сам по собі випадок неординарний для Росії, скажімо так. Цьому “посприяла” низька точність російських ракет, а також мала їхня кількість. Російська оборонна промисловість не може виробляти в достатній кількості нові ракети, а ті, з якими вони вступили у війну 24 лютого, вже вичерпуються”, – говорить глава ГУР. 

З його слів, по багатьох найменуваннях озброєнь ця цифра впала вже нижче критичного рівня.

“Я маю на увазі рівень 30%. Тому вони були змушені шукати якісь варіанти подолання дефіциту ракет. Дійшли до того, що стали використовувати іранські безпілотні літальні апарати. Чи можуть вони за своїми характеристиками замінити ракети? Ні, не можуть, але треба виходити з того, що їх – достатня кількість зараз в РФ, і точність влучення БПЛА набагато вища, ніж цих ракет. На це вони і розраховують”, – вважає Буданов. 

Він додав:

“Конкретно по ракетах “Іскандер” вони вже наблизились до відмітки в 13% наявності ракет. Концепцією заборонено “опускатися” нижче 30%, але війна вносить свої корективи”.

Читайте також:
У Генштабі назвали кількість “Іскандерів” та “Калібрів”, які вже випустила РФ по Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна