У Генштабі назвали кількість “Іскандерів” та “Калібрів”, які вже випустила РФ по Україні

Від початку повномасштабної війни проти України росія здійснила 5 722 літаковильоти оперативно-тактичної авіації та 551 пуск крилатих ракет типу “Іскандер” і “Калібр”.

Про це на брифінгу в четвер, 2 червня, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

“З 26 травня станом на сьогоднішній ранок Збройними силами противника всього було здійснено 59 ракетних ударів та 36 авіаційних ударів. Основні зусилля противника були на об’єкти транспортної інфраструктури залізничного сполучення. Взагалі з початку бойових дій противником було здійснено 5 722 літаковильота оперативно-тактичної авіації та 551 пуск крилатих ракет типу “Іскандер” та “Калібр”, – сказав Громов.

За його словами, понад 20% літаковильотів від загальної кількості та 61 пуск крилатих ракет типу “Іскандер” було здійснено з території Білорусі.

Читайте також:
У Бєлгородській області ворог розгорнув до п’яти дивізіонів ОТРК “Іскандер-М”, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна