До літа війна має завершитись, далі – розпад РФ, – Буданов

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що активна війна з РФ має закінчитися до літа 2023 року.

Про це він заявив в інтерв’ю “Обозревателю”, яке опубліковане 18 жовтня.

“У кінці весни це все має закінчитись. До літа все має завершитися”, – сказав Буданов, зауваживши, що “для початку” Україна має вийти на кордони 1991 року.

За його словами, до кінця нинішнього року Збройні сили України значно просунуться вперед: “Це будуть значущі перемоги, ви скоро це побачите”.

На запитання, чи може це бути визволення Херсона, начальник ГУР МОУ відповів: “Я сподіваюся, що це може бути Херсон”.

Після завершення війни, за його словами, розпочнеться “дуже серйозний політичний процес”, пов’язаний зі змінами в Російській Федерації – від Росії від’єднаються певні регіони.

“Москва виплачуватиме репарації нам, це все їх чекає, це призведе до зміщення певного економічного центру РФ на нашу територію… Тобто там багато дуже кроків”, – сказав глава української розвідки.

Спочатку, на його думку, стануть від’єднуватися кавказькі регіони, а потім РФ “сипатиметься”.

“Та там багато територіальних проблем, “Російська федерація” – це ж одна назва від федеративності. Це надто велика територія, яка досить тривалий термін існує, незрозуміло як, у цих кордонах. Вона трималася виключно на вірі в потужність режиму. Як тільки режим обвалиться, все це посиплеться”, – переконаний Буданов.

Читайте також:
У Росії – дефіцит ракет, “Іскандерів” залишилося 13%, – Буданов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна