США готують нові санкції через надання Іраном ракет для війни проти України

Сполучені Штати Америки мають намір посилити санкції проти Ірану після повідомлень про те, що Тегеран планує відправити Москві нові ударні дрони й ракети для використання на полі бою проти України.

Про це 17 жовтня повідомляє Politico з посиланням на чиновника адміністрації президента США.

“Ми абсолютно точно збираємося накласти санкції на будь-кого, хто допомагає іранцям допомагати росіянам вбивати українців”, – сказав співрозмовник видання на умовах анонімності.

Чиновник додав, що адміністрація Джо Байдена в минулому розголошувала інформацію про продаж Іраном зброї до Росії та давала зрозуміти, що це призведе до санкцій. Він відмовився говорити про конкретні санкції, але, ймовірно, до них увійдуть економічні обмеження і заходи експортного контролю, спрямовані проти третіх сторін, які допомагають Тегерану й Москві.

Напередодні газета The Washington Post повідомила, що Іран посилює свої зобов’язання постачати зброю Росії для війни проти України і готовий передати не тільки дрони, а і ракети класу “земля-земля”.

Попри численні докази використання іранських дронів російськими силами, у міністерстві закордонних справ Ірану заявили, нібито Тегеран не передавав Росії безпілотники для використання у війні проти України.

Читайте також:
Іран може передати Росії балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar: чим вони небезпечні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.