“Україна вступила до НАТО де-факто” – Резніков перерахував аргументи

Міністр оборони України Олексій Резніков нагадав, що наша держава вже отримала дуже багато допомоги від партнерів, цей процес триває. Крім того, тисячі українських бійців пройшли підготовку, а десятки тисяч готуються до навчань у країнах-партнерах.

Про це міністр написав на сторінці у ФБ у понеділок, 17 жовтня, за підсумками шостого “Рамштайну”.

За словами Резнікова, Україна вже опанувала понад 300 стандартів НАТО і продовжує здійснювати одну з наймасштабніших трансформацій сил оборони з часів Другої світової війни, до того ж – під час активної фази бойових дій.

Також Україна впроваджує НАТОвську систему Logfas для забезпечення обліку та логістики і проводить реформу системи оборонних закупівель за принципами НАТО.

“Тому коли я кажу, що Україна вступила до НАТО де-факто – у мене багато аргументів”, – каже Резніков.

“Натомість на тлі усього вказаного стає все менше аргументів не надавати Україні літаки і танки. Впевнений, що ці аргументи скоро закінчаться. Адже Україна довела не тільки здатність надзвичайно ефективно використовувати надане озброєння на полі бою, але й продемонструвала високу відповідальність і неухильне дотримання зобов’язань”, – наголосив глава МО України. 

Читайте також:
Тривають перемовини з Францією щодо ЗРК Crotale та SAMP-T, – Резніков

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна