Тривають перемовини з Францією щодо ЗРК Crotale та SAMP-T, – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що тривають перемовини з Францією щодо зенітних ракетних комплексів Crotale та SAMP-T.

Про це він написав на сторінці у ФБ у понеділок, 17 жовтня.

“Триває інтенсивний діалог з французькими друзями щодо ЗРК Crotale. Маємо надію також на ухвалення рішень щодо комплексів SAMP-T”, – йдеться в повідомленні. 

Також міністр нагадав, що Велика Британія та Нідерланди вже оголосили про наміри надати додаткові ракети для системи ППО/ПРО, за що я подякував моїм колегам Бену Воллесу та Кайсі Оллонгрен. 

“Я вже висловив щиру вдячність міністру оборони Іспанії Маргариті Роблес Фернандес за дуже швидку рішення про надання систем Hawk. Ці системи згадав після «Рамштайну» генерал Марк Міллі. Ми скерували перші запити щодо даних систем близько 2 місяців тому. Тобто на «Рамштайні» були зафіксовані результати, яким передувала досить тривала робота, рішення не були спонтанним”, – додав міністр. 

Читайте також:
Іспанія планує надати Україні чотири системи ППО Hawk

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна