Іспанія планує надати Україні чотири системи ППО Hawk

Іспанія планує надати Україні чотири зі своїх систем протиповітряної оборони Hawk.

Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу після засідання міністрів оборони Альянсу у четвер, 13 жовтня.

“Союзники у НАТО надають Україні передові системи, у тому числі артилерію, засоби протиповітряної оборони, бронетехніку. І я вітаю сьогоднішнє оголошення Іспанії про надання чотирьох пускових установок Hawk для посилення протиповітряної оборони України – на додачу до того, що союзники надали протягом останніх днів. Дякую союзникам за вагомі внески, і закликаю й надалі посилювати підтримку”, – сказав генсек НАТО, його цитує “Європейська правда”.

У комюніке міноборони Іспанії про зустріч з міністром оборони України Олексієм Резніковим не згадується про системи Hawk.
Водночас, зазначається, що міністерка Маргарита Роблес запропонувала українській стороні різні можливості для підготовки військових – як у двосторонньому форматі, так і місії ЄС, створення якої розпочинається.
Серед вже існуючих двосторонніх проєктів згадується навчання українських військових у Сарагосі на протиповітряних ракетних системах Aspide.

Читайте також:
Іспанія відправила Україні 5 літаків великокаліберних боєприпасів і зимове обмундирування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна