Іспанія відправила Україні 5 літаків великокаліберних боєприпасів і зимове обмундирування

Іспанія впродовж тижня відправила в Україну п’ять військових транспортних літаків з боєприпасами для великокаліберних артилерійських систем.

Про це в суботу, 17 вересня, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

“Міністерство оборони Королівства Іспанія офіційно повідомило, що 9 вересня 2022 року літак Повітряно-космічних сил ЗС Іспанії Т-23 вилетів з авіабази Торрехон-де-Ардос (Мадрид) і транспортує в Україну боєприпаси великокаліберної польової артилерії.

Це вже п’ятий рейс зі зброєю, переданою Україні Іспанією за останні дні. Минулого тижня чотири рейси вилетіли з бази в Роті (Кадіс) за підтримки країни-союзника. Загалом вантажі, які були здійснені цими днями, становлять 75 піддонів великокаліберних боєприпасів”, – зазначається в повідомленні.

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес біля літака з вантажем зброї для України. Фото: ФБ Генеральний штаб ЗСУ

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес прибула до літака перед вильотом у Кадіс для участі в пам’ятних заходах з нагоди 500-річчя завершення першої навколосвітньої подорожі (6 вересня) і поспілкувалася з екіпажем.

Також у відповідь на прохання міністра оборони Олексія Резнікова, яке він висловив під час останньої зустрічі міністрів оборони держав Євросоюзу у Празі, міноборони Іспанії відправило Україні вантажівку з медичними засобами.

Фото: ФБ Генеральний штаб ЗСУ

Окрім того, у відповідь на запит української влади щодо матеріалів та обмундирування для зимових умов, з Іспанії вже виїхало 20 вантажівок зі спорядженням, яке протягом серпня підготував підрозділ матеріально-технічного забезпечення Армії Іспанії.

“Усі ці поставки є прикладом рішучої та постійної підтримки українського народу з боку Іспанії протягом тривалого часу”, – наголосила пані Роблес під час спілкування з колегами-міністрами на празькій зустрічі наприкінці серпня.

espana-avion-2 Маргарита-Роблес espana-avion-Роблес espana-avion-Роблес-2
<
>
Фото: ФБ Генеральний штаб ЗСУ

Читайте також:
Іспанія надіслала в Україну систему ППО, боєприпаси та бронеавтомобілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна