“Повернись живим” передав ще один БпЛА “Лелека-100” для артилерії

Благодійний фонд “Повернись живим” передав ще один комплекс “Лелека-100” у військо – цього разу розвідувальні дрони бригадного рівня отримали артилеристи. 

Про це повідомили у фонді у понеділок, 17 жовтня. 

“Таких комплексів Фонд замовив 25 в українського виробника DeViRo у квітні. Тоді ми заплатили 36 000 000 гривень, тобто 1 440 000 за один. Кожен складається із двох літаків і наземної станції. Крім того, у вартість входять запчастини, інструменти, приладдя, розхідники, сервіс та обслуговування, підготовка екіпажів”, – йдеться в повідомленні. 

«Лелека-100» розвиває швидкість до 140 км/год та коригує вогонь по ворожим цілям на глибину до 50 км.  

Важливо, що ми не тільки даємо підрозділу потужний БПЛА. Наші інструктори також навчають пілотів спільно з компанією-виробником та супроводжують екіпаж у бойових діях. Це і називаємо комплексним підходом компетентного фонду допомоги армії”, – наголошують у “ПЖ”. 

Читайте також:
Фонд “Повернись живим” підписав угоду на виробництво БПЛА “Лелека-100” на ₴45 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна