РФ перекидає до Білорусі близько 170 танків, до 200 ББМ і до сотні гармат

У рамках розгортання білорусько-російського угруповання військ до Білорусі з РФ прибудуть близько 170 танків, до 200 бойових броньованих машин і до 100 гармат і мінометів калібром понад 100 мм.

Про це в понеділок, 17 жовтня, повідомив начальник департаменту міжнародного військового співробітництва помічник міністра оборони Білорусі Валерій Ревенко.

“Загальна чисельність до прибуття в РБ становитиме до 9000 о/с, близько 170 танків, до 200 ББМ і до 100 гармат і мінометів калібром понад 100 мм”, – написав він.

За словами Ревенка, як загрози безпеці союзній державі РФ і РБ розглядаються: “розгортання угруповання НАТО поблизу кордонів СД на тлі відсутності діалогу, підвищення інтенсивності заходів підготовки НАТО з наступальною тематикою, заохочення білоруських радикальних елементів для повалення законної влади в РБ”, – йдеться в повідомленні.

До Республіки Білорусь із Російської Федерації почала прибувати авіаційна складова регіонального угруповання військ.

Читайте також:
У складі “спільного угрупування військ” в Білорусі перебуватимуть до 9 тис. росіян, – МО РБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна