Іран є співучасником злочину агресії проти України, – МЗС

Міністерство закордонних справ України заявило, що надання Іраном зброї для ведення Росією повномасштабної війни робить його співучасником агресії та воєнних злочинів на території України.

Про це йдеться в заяві МЗС, оприлюдненій у понеділок, 17 жовтня.

На Михайлівській площі нагадали, що за останній тиждень ЗС РФ завдала понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе по житлових будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах та дитячих майданчиках в низці українських міст. Загинули та отримали поранення десятки людей, зокрема діти, постраждала третина енергетичної інфраструктури України, також пошкоджень зазнали будівлі двох дипломатичних установ у Києві.

“Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів Росії проти України”, – наголосили в МЗС.

Зовнішньополітичне відомство закликало Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї Росії, інакше Ісламська республіка та її керівництво нестимуть найсуворішу відповідальність, “зокрема в межах міжнародних судових процесів щодо злочинів Росії проти України”.

Нагадаємо, напередодні газета The Washington Post повідомила, що Іран посилює свої зобов’язання постачати зброю Росії для війни проти України і готовий передати не тільки дрони, а й ракети класу “земля-земля”.
Попри численні докази використання іранських дронів російськими військами, у міністерстві закордонних справ ІРІ заявили, нібито Тегеран не передавав Росії безпілотники для використання у війні проти України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час звернення до глав МЗС держав-членів Європейського Союзу закликав накласти санкції на Іран за допомогу Росії здійснювати терор проти українців.

Читайте також:
США готують нові санкції через надання Іраном ракет для війни проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна