Росія активно намагається вбити Starlink в Україні, – Маск

Росія активно намагається знищити систему супутникового інтернету Starlink в Україні, заявив засновник компанії SpaceX Ілон Маск.

Про це він написав у твітері, коментуючи зауваження про високу ціну за обслуговування “Старлінків” для України, яку його компанія “виставила” Пентагону.

“Є велика різниця між комунікаціями в мирний час і комунікаціями на фронті. Starlink – єдина система зв’язку, яка все ще працює на фронті – всі інші мертві.

Росія активно намагається вбити Starlink. Тож SpaceX спрямувала величезні ресурси на його захист”, – написав Маск.

І додав, що навіть незважаючи на ці зусилля, “Starlink все одно може “вмерти“.

Тим часом віцепрем’єр і міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров запевнив, що “термінали Starlink працювали, працюють і працюватимуть” на передовій російсько-української війни.

Читайте також:
Starlink починає працювати з перебоями на лінії фронту, це ускладнює роботу ЗСУ, – ЗМІ

Передісторія

Компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв’язку Starlink в Україні.
За даними CNN, на сьогодні Україні передали близько 20 000 одиниць супутникового зв’язку Starlink, причому Маск написав у соцмережах, що “операція обійшлася SpaceX у 80 мільйонів доларів і перевищить 100 мільйонів доларів до кінця року”.
Засновник компанії SpaceX Ілон Маск підтвердив, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв’язку Starlink в Україні.

Читайте також:
На Банковій запевнили, що Україна знайде рішення щодо роботи Starlink

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна