У звільненій Великій Олександрівці на Херсонщині знайшли покинутий росіянами склад боєприпасів

Служба безпеки України виявила у звільненій Великій Олександрівці на Херсонщині покинутий російськими окупантами склад з сотнями боєприпасів до РСЗВ, протитанковими ракетами та мінами.

Про це в п’ятницю, 14 жовтня, інформує пресцентр СБУ.

Склад розташували в приміщенні будинку культури селища Велика Олександрівка.

Крім того, співробітники СБУ встановили численні факти вбивств і катувань місцевих жителів під час російської окупації. Зокрема, загарбники намагалися залякати людей, щоб змусити їх видати місця перебування учасників руху спротиву на півдні.

Вони не дозволяли місцевим жителям ховати вбитих родичів на цвинтарі – люди використовувати подвір’я власних будинків. СБУ задокументувала факт викрадення мешканки селища, яку росіяни “звинуватили” у коригуванні артобстрілів.

На території гаражного кооперативу виявлено так звану “СТО”, куди росіяни звозили викрадені у громадян автомобілі і розбирали їх на запчастини для подальшого вивезення до Росії.

Читайте також:
Артилеристи ЗСУ знищили КСП батальйону росіян на окупованій Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна