Перший в історії воєн повітряний бій квадрокоптерів над Україною: хто кого. ВІДЕО

У небі, під час виконання бойового завдання, квадрокоптер Збройних сил України в повітряному бою збив такого самого ворожого дрона.

Відповідне відео, записане на український БПЛА, поширила пресслужба Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ у четвер, 13 жовтня.

“Цими днями на Донеччині квадрокоптер одного з підрозділів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади під час розвідувального польоту зустрівся з дроном противника. Намагаючись атакувати, ворожа “пташка” пошкодила лопаті та зазнала поразки!”, – йдеться в повідомленні. 

Волонтер Сергій Притула зазначає, що в цьому випадку йдеться про перший в історії воєн повітряний бій дронів.

“10 жовтня 2022 року в небі над Україною відбувся, насмілюсь так заявити, перший в історії воєн повітряний таран дронів! DJI Mavic 3 з нашого боку і такий самий з російського. Повітряний бій дронів був коротким. Російський мавік “стрибнув” на нашого. Далі спрацювала майстерність нашого оператора дрону. Уникнув лобового зіткнення, пропустив під себе і на маневрі ворога, накрив зверху. Лопаті в різні боки, ворожий дрон збито, наш полетів далі виконувати завдання! Так і запишемо для історії: у першому повітряному тарані дронів (мавіків) перемогла Україна!” – пише Притула на ФБ. 

“Мені особливо приємно, що цього дрона-переможця в одну з чудових бригад ЗСУ було придбано та передано нашим фондом! За кошт усіх небайдужих людей, які донатять нам на подібні закупівлі!” – додав Притула.

Точність і достовірність озвученого волонтером щодо “першого в історії бою дронів” перевірити наразі неможливо.

Сергій Притула також нагадав, що 8 вересня 1914 року в небі над Україною відбувся перший в історії воєн повітряний таран – тоді росіянин Петро Нестеров на літаку “Моран” атакував австрійський “Альбатрос” Фрідріха фон Розенталя. Переможця в цьому тарані не було – впали обоє.

Читайте також:
Естонія передала Україні дрони, які російський співак-далекобійник купував для армії РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна