Естонія передала Україні дрони, які російський співак-далекобійник купував для армії РФ

Естонська поліція посадила до буцегарні російського співака-далекобійника Володимира Шилова, який віз квадрокоптери для армії РФ. Дрони вилучили та передали Збройним силам України.

Про це повідомляє посольство Естонії у твітері у вівторок, 4 жовтня.

“Пам’ятаєте естонсько-російського подвійного громадянина, який намагався поставити безпілотники для російської армії? Крім його арешту, поліція вилучила дрони, які купив чоловік, і передала їх українській армії”, – йдеться в повідомленні.

“Пам’ятаєте безпілотники, які ми конфіскували у людини, яка намагалася пожертвувати їх для російської агресії в Україні? Так от, ці безпілотники все ж таки потрапили в Україну”, – йдеться в повідомленні поліції Естонії.

Володимир Шилов – співак-далекобійник із подвійним громадянством, пише “Радіо Свобода”. Його заарештували 28 травня на кордоні, коли він перевозив до Росії три дрони, плануючи відправити російській армії на війну проти України. Гроші на дрони він збирав у «ВКонтактє», де на нього підписані понад 3 тисячі осіб. Прокуратура Естонії визнала купівлю дронів “участю або підтримкою акту агресії іноземної держави”.
Суд в Естонії призначив Шилову рік в’язниці (чотири місяці в ув’язненні, решту вісім – умовно з чотирирічним випробувальним терміном).
Тоді ж вирок винесли ще двом чоловікам, які допомагали Шилову – Іллі та Руслану Голембовським, які пожертвували гроші на купівлю дронів. Обох засудили до п’яти місяців в’язниці умовно з випробувальним терміном у рік і вісім місяців.
29 вересня Шилов вийшов із в’язниці Таллінна і сказав, що не знає про долю дронів, які він купив.

Читайте також:
В Естонії дружина привітала чоловіка з російським днем десантника – їй загрожує штраф

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна