На Покрову на Софійській площі відкриють виставку “Янголи  Маріуполя” на честь загиблих героїв “Азову”

У День захисників України, 14 жовтня, на Софійській площі в Києві відбудеться відкриття вуличної виставки “Полк Азов – Янголи  Маріуполя”, присвяченої воїнам підрозділу “Азов” Національної гвардії України, які віддали свої життя, обороняючи Маріуполь від російських загарбників.

Про це “Новинарні” повідомили організатори акції.

Початок призначено на 11:00.

“Маріуполь – одна з найтрагічніших і водночас найгероїчніших сторінок російсько-української війни.  Протягом місяця кожен охочий може прийти на Софійську площу у Києві й дізнатися більше про життєписи полеглих воїнів полку “Азов”, найменшому з яких було 18 років, найстаршому – 63. Воїнів, які протягом довгого часу безстрашно та невпинно обороняли місто Маріуполь, які віддали своє життя за долю України та за кожного з нас”, – розповіли організатори з родин загиблих.

Ідея виставки належить Вірі Литвиненко, матері бійця полкової розвідки “Азову” Владислава Литвиненка з позивним “Вектор”.

Виставка “Полк Азов – Янголи  Маріуполя” складається з інформаційних планшетів, які містять портрет та текст про життєпис героїв. 154 світлини, 154 короткі біографії, 154 історії перерваних війною життів.

В межах акції родичі воїнів на інсталяції “Сталеве азовське серце” запаленням лампадок вшанують пам’ять полеглих.

ДО УВАГИ! У разі настання надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, на час оголошення повітряної тривоги, захід буде припинено, а всіх учасників буде запросять пройти в укриття. Після закінчення повітряної тривоги захід буде продовжений.

Найближчі укриття населення, знаходяться у захисних спорудах цивільної оборони за адресами: вул. Софіївська, 25-б, вул. Рейтарська, 2, вул. Велика Житомирська, 13, вул. Велика Житомирська, 8/14 та станція метро “Золоті ворота”.

Читайте також:
Герой України Віталій Грицаєнко: життя і смерть “Гоголя” в “Азові”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна