Киргизстан відмовився від участі в ще одних військових навчаннях ОДКБ

Киргизстан не братиме участі у спільних військових навчаннях Організації Договору про колективну безпеку “Рубіж-2022” у Таджикистані.

Про це в вівторок, 11 жовтня, інформує “Радіо Азаттик”.

“Раніше ми планували брати участь у спільних військових навчаннях ОДКБ “Рубіж-2022″. Але зараз ухвалили рішення про відмову. Це позиція Киргизстану”, – заявили в пресслужбі міноборони.

Нещодавно повідомляли, що контингент країн ОДКБ візьме участь у спільних навчаннях “Рубіж-2022” у Таджикистані, до яких залучать військові підрозділи країн Центрально-Азіатського регіону.

Загальна кількість учасників становить близько тисячі людей і понад 300 одиниць військової техніки, включно з літаками, гелікоптерами і БПЛА.

До створеної 1992 року Організації Договору про колективну безпеку входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Російська Федерація і Таджикистан.

Раніше Киргизстан ухвалив рішення скасувати навчання ОДКБ на своїй території. Заходи під назвою “Непорушне братерство-2022” мали пройти на території Киргизстану в жовтні 2022 року.

Читайте також:
Хакери зламали сайт ОДКБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна