Три російські ракети пролетіли над Молдовою: посла РФ викликали в МЗС

Під час масованого ракетного обстрілу Росією України 10 жовтня щонайменше три російські ракети пролетіли над територією сусідньої Молдови.

Про це пише “Європейська правда”.

“Три крилаті ракети, запущені сьогодні вранці по Україні з російських кораблів у Чорному морі, перетнули повітряний простір Молдови. Я доручив викликати для пояснень посла Росії“, – повідомив у твітері віцепрем’єр-міністр, міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску.

Як підтвердили в міністерстві оборони Румунії, структури головного штабу військово-повітряних сил країни виявили в понеділок, 10 жовтня, між 8:05 та 9:09 три повітряні цілі, випущені з північно-західного басейну Чорного моря: вони пролетіли у напрямку повітряного простору України (Одеська та Вінницька області) та над повітряним простором Молдови.

Оцінка траєкторій та параметрів польоту показала: цими повітряними цілями, найімовірніше, були крилаті ракети, запущені з морських або наземних платформ із західної частини Кримського півострова.

Водночас відомство підкреслило, що ці ракети не становили загрози території Румунії та повітряному простору НАТО.

Вранці цього ж дня президентка Молдови Мая Санду, як і низка керівників інших держав, засудила масований обстріл української території російськими ракетами.

“Рішуче засуджую триваючий масований ракетний удар по українських містах, включно з Києвом. Варварство, тероризм і вбивство невинного цивільного населення мають негайно припинитися”, – заявила Санду.

Читайте також:
Молдова звернеться до Румунії в разі військової загрози з боку РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна