Словаччина передала для ЗСУ ще дві САУ Zuzana

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь повідомив про передання Україні двох самохідних артилерійських установок Zuzana 2.

Про це він повідомив у твіттері в суботу, 9 жовтня ‘.

“Щоб відзначити 70-річчя агресора Путіна, ми передали ще один подарунок. Ще дві новенькі гаубиці Zuzana 2 вже в Україні (а буде ще більше)”, – написав Надь.

Глава МО Словаччини натякнув на вчорашній підрив Керченського мосту

“Протягом вихідних Путін отримав кілька подарунків, тож долучаємось і ми. І ще раз бажаємо всього найкращого та удачі Україні”, – додав глава словацького Міноборони у Facebook.

Передісторія

На початку червня Україна і Словаччина підписали контракт на постачання восьми самохідних гаубиць Zuzana 2. У серпні повідомляли, що Словаччина передала перші чотири САУ Zuzana українським збройним силам, і вони вже використовуються на фронті.

Раніше стало відомо, що Данія підписала меморандум зі Словаччиною, Норвегією та Німеччиною про те, що країни спільно вирішили зробити фінансовий внесок для словацького виробництва і передачі Україні самохідних артилерійських установок Zuzana 2.

Zuzana 2 — це самохідна артилерійська установка 8×8 на базі попередньої версії Zuzana, калібру 155 мм, але з коротшим стволом.

Читайте також:
Данія, Норвегія та Німеччина оплатять виготовлення 16 словацьких САУ Zuzana 2 для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна