“Бабьє лєто” попалило: ГУР МОУ зірвало провокацію російських пранкерів проти гендиректора Baykar Defence

Головне управління розвідки Міністерства оборони України зірвало провокацію російських пранкерів проти генерального директора компанії Baykar Defence Халюка Байрактара.

Про це ГУР МОУ повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці, публікуючи уривок відповідного відеозапису.

“Російські спецслужби намагаються освоїти технологію deepfake. Вона базується на штучному інтелекті та дозволяє створити фальшиве відео, де відома людина начебто говорить не властиві їй речі“, – зазначають розвідники.

На цей раз росіяни спробували зв’язатися з одним із засновників компанії Baykar Defence, яка виробляє знамениті безпілотники “Байрактар”.

Розмова велась від імені прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, відеозображення якого і було створено за допомогою технології deepfake.

Проте замість очікуваної розмови з Халюком росіянам довелося поспілкуватися з не менш фейковим “секретарем компанії Baykar” (яким, вочевидь, насправді був представник ГУР МОУ) і відповідати на питання: “А що ж сталося з Кримським мостом?”.

“Слід відзначити низький рівень підготовки російських оперативників, які кількаразово викрили себе під час розмови. У тому числі через незнання правильної вимови сталого вислову “бабине літо”, яке вони вимовляли як російське “бабьє лєто”, – зауважили в ГУР.

“Метою цієї акції була спроба дискредитації співробітництва між Україною та Туреччиною. Наприкінці розмови російським оперативникам було повідомлено, що їх викрито і вони будуть притягнуті до відповідальності”, – зазначається в повідомленні.

Як писала “Новинарня“, турецька компанія Baykar планує збудувати в Україні завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar TB2, Bayraktar Akıncı та Bayraktar Kizilelma.

Читайте також:
Зеленський дав орден Байрактару

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна