Помер визначний український письменник-сатирик Олег Чорногуз

У віці 86 років помер визначний український письменник-сатирик, журналіст Олег Чорногуз.

Про це в суботу, 8 жовтня, повідомили голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Вадим Вітковський та військовослужбовиця ЗСУ Ярина Чорногуз, онука письменника.

“Сумно… Годину тому в обласній лікарні Вінниці після важкої хвороби, на 87-му році життя, пішов у далеку дорогу відомий український письменник, король гумору й сатири, кавалер двох орденів Ярослава Мудрого Олег Федорович Чорногуз”, – йдеться в дописі Вітковського близько 16:00.

Олег Чорногуз відомий як автор першого українського сатиричного роману “Аристократ із Вапнярки” (1979), численних книжок гумору та сатири, редактор журналів “Перець” та “ВУС”, секретар і член президії Національної спілки письменників України, заслужений діяч мистецтв України.

Його твори перекладені 22 мовами.

“Цього дня я боялася з чотирьох років, відколи почала розуміти, що люди помирають. Дякую, дідусю, за все, що зробив для мене. За все, що створив і написав. Я буду і далі думати про тебе як про живого. Мені так буде легше”, – написала Ярина Чорногуз, бойовий медик батальйону розвідки морської піхоти.

Поховають Олега Чорногуза у Києві на Байковому цвинтарі, поряд із дружиною Лідією.

Вітковський пообіцяв, що в його рідному селі – Іванові – іменем письменника буде названо вулицю, а також буде створено літературну премію його імені за кращий гумористичний чи сатиричний роман року.

Читайте також:
З окопів Донбасу в Пентагон і назад. Морпіх Ярина Чорногуз – про свій досвід бойової медички і дипломатки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна