Рада визнала Курильські острови окупованою Росією територією

Верховна Рада України визнала Курильські острови окупованою Російської Федерацією територією.

Також нардепи закликали міжнародну спільноту продовжити вживати всі можливі заходи, щоб деокупувати їх.

Про це в п’ятницю, 7 жовтня, інформує пресслужба парламенту.

Постанову про “Звернення Верховної Ради України до міжнародної спільноти щодо Північних територій Японії” підтримали 287 нардепів.

“Український парламент висловлює підтримку позиції Японії щодо північних територій, а також визнає, що вони перебувають під російською окупацією.

Тому Верховна Рада закликає міжнародне співтовариство продовжувати докладати всіх зусиль для оформлення статусу японських територій”, – йдеться в документі.

Постановою депутати звертаються до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, НАТО, ОБСЄ, ГУАМ та парламентів інших країн для послідовної підтримки дії щодо врегулювання статусу Північних територій Японії.

Звернення набирає чинності з дня його ухвалення.

Контекст

Токіо заявляє, що Радянський Союз незаконно захопив Північні території, до яких входять острови, включаючи Еторофу, Шикотан і Кунаширі, незабаром після капітуляції Японії в Другій світовій війні в серпні 1945 року. Москва стверджує, що це було зроблено “законно”.

Архіпелаг Курильських островів складається з 56 островів. Їх загальна площа становить 10,5 тис. квадратних кілометрів.

Читайте також:
Вперше за 19 років: Японія назвала Курили незаконно окупованими Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна