“Ми дуже чекали на жорстку заяву МАГАТЕ щодо власності Росії на ЗАЕС”, – Зеленський на зустрічі з Гроссі

Президент Володимир Зеленський провів на Банковій зустріч із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі.

Про це ввечері в четвер, 6 жовтня, повідомила пресслужба глави держави.

Зеленський відзначив важливість звіту місії МАГАТЕ за підсумками відвідання Запорізької АЕС.

Він подякував за те, що “ваші співробітники працюють на місці з українськими фахівцями”, та окремо Рафаелю Гроссі – за допомогу у звільненні генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова, якого викрали російські військові.

Зеленський зазначив, що рішення президента РФ про передачу Запорізької АЕС у федеральну власність Росії має бути засуджене з боку МАГАТЕ.

“Ми дуже чекали на жорстку заяву МАГАТЕ щодо цього. Суспільство дуже чекає на це засудження. У моєму особистому розумінні це – рейдерство”, – наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, єдиною можливістю гарантувати радіаційну безпеку станції, України та Європи є повна демілітаризація території ЗАЕС. Адже, як наголосив глава держави, там досі перебувають до 500 російських бойовиків.

Володимир Зеленський також зробив акцент на важливості відновлення роботи Запорізької АЕС, що дасть нашій державі змогу забезпечити електроенергією не лише українських, а і європейських споживачів.

Рафаель Гроссі зі свого боку наголосив, що рішення президента Путіна про передачу Запорізької АЕС у власність Росії є порушенням міжнародного права. Щодо всіх питань, пов’язаних зі станцією, МАГАТЕ контактуватиме виключно з Україною, цитує Гроссі пресслужба ОП.

Читайте також:
Обов’язки гендиректора Запорізької АЕС виконуватиме президент “Енергоатому” Котін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна