Знайшли ящик коронок: поліція показала катівню росіян у звільнених Пісках-Радьківських. ДОПОВНЕНО

доповнено

Правоохоронці знайшли катівню в селі Піски-Радьківські в Ізюмському районі на Харківщині, де окупанти знущалися із захоплених військовослужбовців, а в ній, серед іншого – ящик із зубними коронками. Згодом виявилося, що це була багаторічна колекція місцевого дантиста.

Про знахідку повідомив начальник Слідчого управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов у вівторок, 4 жовтня.

Після деокупації області до поліції надходять заяви про колаборантів, злочини армії РФ, а також свідчення місцевих жителів.

Так, після звільнення Пісків-Радьківських селяни повідомили поліції, що в підвалі одного з домів утримували полонених: місцевих мешканців, АТОвців та полонених із ЗСУ.

Вирвані коронки. Фото: ФБ Сергій Болвінов

“Сусіди постійно чули звідти крики […] На цю мить поліції точно відомо про катування — закопування в землю заживо та застосування протигаза з ганчіркою, що тліє”, — розповів Болвінов.

Він розповів, що у катівні також знайшли фалоімітатор, коробку з вирваними зубними протезами, дроти з мотузками та лист з опитуванням одного з чоловіків, які були тут.

Поліції вже відомі імена військовослужбовців, над якими знущалися росіяни. Слідчі та прокурори працюють над встановленням усіх фактів, які відбулися в цій катівні.

Напередодні в Нацполіції розповіли, що коли росіяни зайшли в село, вони вигнали місцевих із їхніх домівок і поселилися там самі. Після себе окупанти залишили розграбовані будинки та бруд. А на дверях будинків, де жили, — розтяжки.

“Зуби, які були знайдені, мабуть, належать не мертвим чи закатованим, а пацієнтам місцевого стоматолога”, – йдеться у матеріалі Bild, який вийшов згодом.

“Зуби схожі на вкрадені з мого кабінету, мій будинок росіяни розграбували. Вони – від людей, яких я лікував усі ці роки. Я вийняв ці зуби”, – сказав про фото місцевий стоматолог Сергій (за його словами, він єдиний стоматолог у селі).

Читайте також:
На Харківщині виявили ще одну катівню окупантів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна