Давидів Брід на Херсонщині – під контролем ЗСУ. ВІДЕО

Військовослужбовці 35-ї окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського повідомили про звільнення села Давидів Брід Бериславського району Херсонської області у вівторок.

Відповідне відео з’явилося у телеграм-каналах у вівторок, 4 жовтня. Поширив також матеріал і херсонський журналіст Олег Батурин.     

“Слава Україні, слава морській піхоті. Сьогодні, 4 жовтня 2022 року, Давидів Брід звільнений від орків силами 35-ї окремої бригади морської піхоти. Урочисто піднімаємо жовто-блакитний стяг над Давидовим Бродом! Слава Україні! – сказав військовослужбовець, який брав участь у піднятті прапора.

Станом на 13:00 4 жовтня на мапі бойових дій Давидів Брід виглядає так:

Давидів Брід був окупований російськими військами в ніч із 12 на 13 березня 2022 року. 31 травня було підтверджено визволення села українськими військовими, проте 17 червня село було окуповано повторно.
Село розміщене на березі р. Інгулець і на межі з Миколаївською областю. Населення 2001 року становило 1,2 тис. осіб.

Читайте також:
Ще чотири населені пункти Херсонщини – під контролем ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна