У Бучі через три місяці після загибелі поховають одного з “Привидів Києва” Михайла Матюшенка

У понеділок, 3 жовтня, о 14-й годині, в Бучі поховають одного з “привидів Києва” – полковника Михайла Матюшенка із 40-ї бригади тактичної авіації ПС ЗСУ.

Про це напередодні повідомив у телеграмі міський голова Бучі Анатолій Федорук.

Офіцер із васильківської бригади з позивним “Дід” поліг ще в червні.

“Під час виконання бойового завдання у повітряному бою героїчно загинув полковник Збройних сил України Матюшенко Михайло Юрійович (08.01.1961-26.06.2022)”, – ідеться в дописі.

Мер розповів, що військовий льотчик керував багатьма типами військових та цивільних літаків. До війни працював керівником однієї з українських авіакомпаній. Маючи активну громадянську позицію, очолював громадське формування охорони правопорядку.

Свій безцінний досвід роботи Михайло Юрійович передавав молодшому поколінню.

Був успішною людиною і ніколи не хвалився тим, чим займається насправді.

“В одну із ночей Дід кинувся у повітряний бій на Л-39, імітуючи атаку МіГ-29 на пару Су-30. І що ви думаєте? Вони відступили!” – згадують один з епізодів побратими, яких цитує “Вечірній Київ”.

“І лише тепер ми маємо право розказати правду: «Привид Києва» очолював льотчик з Бучі”, – пише Федорук.

“Коли Дід дізнався про безповоротні втрати підготовлених екіпажів бомбардувальників, рішення було прийнято. Так почалася нова операція”, – зазначає мер про участь Матюшенка в повітряних боях на півдні.

Остання місія Діда припала на 26 червня – період боїв на Чорному морі, за острів Зміїний тощо. Матюшенко не повернувся з чергового вильоту, його довго шукали. Лише тепер він повернувся в Бучу.

Поховають воїна на Алеї Героїв цвинтаря по вулиці Депутатській, 1.

Щирі співчуття родині загиблого й особисто дружині Ларисі Матюшенко, депутатці Бучанської міської ради.

Читайте також:
У Повітряних силах розповіли, як з’явилася легенда про “Привида Києва”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна