Британська розвідка оцінила стан медичного забезпечення в російській армії

Російські війська, чисельність яких збільшується після оголошення “часткової” мобілізації, стикаються з дедалі більшими проблемами у медичному забезпеченні.

Про це в п’ятницю, 30 вересня, інформує пресслужба міністерства оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

“Медичне забезпечення російських військових в Україні погіршується.

Деяким нещодавно мобілізованим російським резервістам було наказано самостійно закуповувати засоби першої бойової допомоги з порадою, що жіночі гігієнічні засоби є економічно ефективним рішенням.

Медична підготовка та знання першої допомоги, ймовірно, низькі”, – йдеться у повідомленні.

У міноборони Британії також зазначили, що деякі російські військові отримали сучасні бойові турнікети західного зразка, але розмістили їх на своєму обладнанні за допомогою кабельних стяжок, а не липучок, які надаються, ймовірно, через те, що таке обладнання є дефіцитним і може бути вкрадене.

“Це майже напевно ускладнить або зробить неможливим своєчасне застосування турнікетної допомоги у випадку катастрофічної кровотечі на полі бою”, – зазначається у повідомленні.

У британському міноборони додали, що відсутність впевненості російських військ у достатньому медичному забезпеченні “майже напевно сприяє погіршенню морального стану та відсутності бажання розпочати наступальні операції у багатьох підрозділах в Україні”.

Читайте також:
ЗСУ розбили сили Росії, визначені ключовими у потенційній війні з НАТО, – розвідка Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна